Spicy Stroganoffsaus

Ingrediënten
3 el olie
Vega spekjes (of gewone)
1 sjalot fijngesneden
½ rode paprika
Bakje champignons in dunne plakjes
Blikje tomatenpuree
4 el Wodka
2 augurkjes klein gesneden
4 tl Hottie Sambal Red Hot Tomaat
Gemalen peper
50 ml room of creme fraiche
150 ml water of bouillion
Bereidingswijze
-
-
Verwarm in een pan de olie, bak hierin de spekjes krokant.
-
Voeg de ui en paprika toe en bak glazig.
-
Voeg de champignons toe.
-
Bak op middel hoog vuur.
-
Voeg de tomatenpuree toe en laat zachtjes 5 minuten sudderen. Let op dat er niks aanbakt.
-
Voeg de Wodka toe en zet het vuur hoger, tot het niet meer borrelt.
-
Voeg nu de augurk, Hottie Sambal Red Hot Tomaat en gemalen peper toe. Laat dit weer even sudderen.
-
Voeg het water toe.
-
Laat je saus nu indikken tot gewenste dikte, voeg als laatste de room toe en verwarm mee.
-
Breng op smaak met zout, peper en nog meer Hottie Sambal naar smaak.
Geniet van de spicy stroganoffsaus!
-
Bekijk meer gerechten van Hottie Sambal op onze Instagram.