Over Hottie Sambal

Sambals van Nederlandse bodem

Van jongs af aan was ik al een echte samballiefhebber. Mijn moeder maakt heerlijke gerechten en daar aten we altijd rijkelijk sambal bij. Sambal is een geweldige toevoeging om een gerecht smaakvoller te maken. Met weinig moeite tover je zo de lekkerste gerechten op tafel.

Sita

Het verhaal van Hottie begon in 2004. Ik fietste met een tas vol boodschappen door de stad van Rotterdam. Ik ging mijn eigen sambal maken. Ik kwam langs een poster van RotterdamKOOKT. Een beurs in de Kunsthallen, voor kleinschalige ondernemers met eerlijk geproduceerd voedsel. Eenmaal thuis gekomen ging ik aan de slag met mijn sambal. Ik maakte altijd een grote portie zodat ook vrienden en familie weer een voorraad hebben staan. Tijdens het maken van mijn sambal, bedacht ik mij dat ik een kleine producent ben, wat aansluit bij deze beurs, dus belde ik naar de organisatie van RotterdamKookt.

Sambals met pit

Ik had geluk, want er bleek een uitvaller te zijn. Daarom hadden ze een plek op de beurs voor twee dagen. Vol enthousiasme ging ik verder met het maken van mijn sambal. De sambals maak ik zonder suiker of andere chemische toevoegingen. Waar de sambal normaal in jam- en appelmoespotten ging, kon dat nu natuurlijk niet. Ik haalde potjes bij de Xenos en de naam Hottie Sambal stond al ingetikt voordat ik hem kon bedenken. Mijn favoriete kleur olijfgroen kon niet aan mijn merk ontbreken.

De eerste dag was fantastisch. Overweldigend en een stuk drukker dan ik had verwacht. Ik wilde mensen dolgraag laten proeven hoe sambal smaakt zonder chemische conserven en zonder teveel zout. Die nacht stond ik weer sambal te maken voor de volgende beursdag. In twee dagen tijd verkocht ik al mijn potjes en ging ik met extra bestellingen naar huis. Dit was het juiste moment om mij in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en officieel met Hottie Sambal te starten.

Hottie Sambal Tomaat Masala

Sambal puur natuur

Sambal zonder toegevoegde chemische conserven of zout, gewoon zoals het hoort.

De productie ging van start in mijn eigen keuken, maar deze werd al snel te klein. Gelukkig kon ik terecht in de restaurantkeuken van een vriend. In 2006 betrok ik mijn eigen productieruimte en in 2009 ging ik naar een kleine fabriek. Op dit moment worden de sambals verkocht in diverse biologische winkels, bij veel Xenos filialen en natuurlijk via mijn eigen Hottie Sambal website.

Vol trots werk ik nog steeds met dezelfde leveranciers als waar ik jaren geleden mee begon. Ondanks dat ik nu meer produceer, is de smaak en de ingrediënten van mijn sambal nooit veranderd. De ingrediënten zijn afkomstig van kleine boeren die biologisch telen. Vooral vanuit Nederland, maar ook van kleine zorgboerderijen uit Zuid-Italië. Naast biologisch zijn, ben ik ook duurzaam.

Hottie Sambal in a Box

Hottie Sambal

Hottie Sambal maakt verschillende lekkere sambals.
Back to Top
en_USEnglish
Added to cart
Shopping Cart
Close

No products in the cart.