Sambal

Home / Sambal

The sambals

Hottie Sambals are natural sambals free from chemical preservatives. No fragrances, colors and flavors are used. Nature is a beautiful good, it blooms in beautiful colors, scents and shapes. This growth is unique. We humans are, too, just as the tomatoes, peppers and peppers are also unique. This can be tasted in the taste and can be seen in the beautiful colors of the sambals. No tomato is the same and no pepper is equally sweet. The sambals are therefore well checked and tasted with every addition of an ingredient. This certainly led to hilarious tasting moments after adding the peppers. I also notice that visitors and visitors stay away when I make sambals.

At the moment there are the sambals:  

In het seizoen hebben we ook Aubergine. Ook de andere sambal soorten kunnen per seizoen toenemen of afnemen, dit in verband met de te verkrijgen ingrediënten.
De sambals zijn er in mild en heet. De meeste mensen hebben de milde sambals geproefd. De hete is op bestelling te verkrijgen.

De sambals bewaar je het best door ze in een koelkast te zetten, waardoor bacteriën en schimmels geen kans krijgen. Het is ook aan te raden om elke keer een schoon lepeltje te gebruiken om je sambal te scheppen. Je kunt ook een laagje olie op de sambal doen, dit werkt heel goed voor de tomaat en de tomaat masala. Het aller-makkelijkste is om je potje op zijn kop in de koelkast te bewaren. Dit geldt voor de sambal soorten tomaat en tomaat masala. Wel het deksel goed dicht draaien!

Boekje open over pepers…

Pepers behoren tot de plantensoort capsicum, deze plantensoort heeft vele gedaantes van de milde paprika tot aan de hete habanero peper.

Capsaïcine is de stof die zorgt voor de hitte die ontstaat bij het eten van deze pepers.

Oorspronkelijk komen ze uit tropisch Amerika en heeft de beroemde Columbus de pepers de wijde wereld in geholpen. Er word zelf beweert dat heel Azië niet heet at voordat Columbus om de hoek kwam kijken.

What happens when you eat peppers?

De tong proeft niet alleen de smaken zoet, zout, bitter, zuur maar ook of iets warm of koud is. Capsaïcine is de stof die er voor zorgt dat jouw tong iets heel heets voelt. De receptoren van je tong ( daarmee voel je de hitte of kou) slaan op hol. Ze zenden een bericht uit naar de hersenen die denken dat je tong in de fik staat en gaat als een gek de stof endorfine aanmaken.

Deze stof zorgt er weer voor dat je, je net zo lekker voelt als een marathon loper die net de 40 km heeft gelopen. Iets dat ook nog plaats vind is dat je spijsvertering met 25 procent toeneemt, de meeste mensen gaan op dit punt heel erg zweten. Ik heb zelfs een vriend die de hik krijgt en de hele avond zo blijft door hikken.

Sommige mensen beweren dat je van het eten van pepers een maagzweer kunt krijgen of een gat in je darmen daar is gelukkig niks van waar!

Er is in het jaar 1920 onderzoek gedaan naar pepers door ene meneer Scoville deze heeft ook een graadmeter ontwikkeld om de heetheid van de pepers uit te kunnen drukken. Ze worden uitgedrukt in Scoville.

Back to Top
en_USEnglish
Added to cart
Shopping Cart
Close

No products in the cart.